Kalaset

     

Eftersom E var sjuk både på sin födelsedag och sina två tänkta kalasdagar blev det lite spontant firande en vecka senare än planerat. Jag har drömt om det här med barnkalas långt innan jag fick barn. I sann Gilmore Girls anda tycker jag man ska gå all in när det väl gäller. Eller rättare sagt vill jag göra det. Gemene man får såklart göra som hen vill. I år hade vi tänkt ut vilket tema vi trodde E skulle gilla bäst och det kändes hyfsat givet. Bollen-Zlatan-Mål! Bland annat bad vi alla gäster ta med sig varsin boll och varma kläder så vi kunde spela massfotboll i trädgården. Men det var så kul så det får bli ett eget blogginlägg. Hur som helst. Vi var peppade, gästerna trevliga och E hade kul. Han blev alldeles till sig av lycka när han kom ut i vardagsrummet på morgonen och såg alla ballonger vi blåst när han somnat. Sedan drack han varm choklad i en glad mugg.

     

Därefter åkte finmuggar och fotbollstatueringar fram på bordet och vimplarna upp i taket.

     

Vi satte upp en liten hint på ytterdörren och killarna peppade som tusan.

          

Plötsligt vällde gästerna in och det var barn överallt. Underbart!

Skrutten öppnade paket och alla barnen hjälpte till.

     

Efter den stora fotbollsmatchen gick vi in och fikade magarna fulla. Bara boll-kakor så klart. Och E blåste ut sina boll-ljus. Och så sjöng vi några av hans favoritlåtar. Typ “Hjulen på bussen” och “Zlatan skjuter bollen”. Efter att alla barn hade fiskat presenter ur fiskdammen och fått medaljer för sina tappra insatser på fotbollsplanen hjälpte gästerna till att städa (hallå får de komma tillbaka eller?) innan de droppade av. E var på topp hela dagen och det kändes fint att vi fick till ett riktigt firande till sist!

Share on Facebook

3 thoughts on “Kalaset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>