I dare you!

Då har vi nyss avslutat årets Earht Hour. Jag gissar att det var många med mig som släckte lampor och allt det där. Och visst är det ett bra initiativ för att vi ska diskutera frågan även om handlingen i praktiken inte innebär någon skillnad. Något som däremot enkelt hade gjort skillnad är att äta lite mindre kött. Nej, sluta nu inte läsa och sucka att kött är gott. Det kan du få fortsätta tycka. Men faktum kvarstår. De djur som föds upp för att ätas producerar mer växthusgaser än alla världens bilar och lastbilar tillsammans gör. Gulp. Alltså, om du med enkla medel vill göra stor skillnad så satsa på en köttfri dag i veckan. Det är inte svårt. I dare you all!

Share on Facebook

3 thoughts on “I dare you!

  1. Jag tycker nästan att osten är svårare. Osten är ju inte det minsta bra för klimatet, men oj så gott. :( en ostfri dag klarar jag förstås, men det är mycket lättar att dra ner på kött än på ost tycker jag. Ilandsproblem. Men ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>