Tomejto Tomaato

I går gjorde vi lyx-tapas till middag. Fy fasen vad gott alltså, jag längtar tillbaka! Vi åt smörstekt sparris, ört- och vitlöksbröd, kex med dessertostar, laxtartar, marinerade oliver, parmesanchips, morötter med guacamole och så dessa små underverk. Ugnsbakade minitomater. Väldigt enkelt och alldeles genialt. Vi fick smaka något liknande hos min syster en gång och jag försökte efterapa det lite. Resultatet blev klart över förväntan!

Så här gör du:
Du köper helt enkelt ett gäng mogna fina coctailtomater. Gärna ekologiska förstås. Lägg i en ugnsfast form och ringla över rikligt med olivolja. Grovhacka en stor vitlöksklyfta och släng i. Tryck ner några kvistar färsk rosmarin och riv ner några basilikablad. Strö över lite torkade örter, tex timjan och basilika. Avsluta med flingsalt, örtsalt och svartpeppar. Och så baka i ugn, 200 grader i drygt 20 minuter eller tills de känns färdiga. Glöm inte att hälla på rejält med god olivolja för det gör nämligen en underbar kryddolja dessutom som man kan doppa tex vitlöksbröd i till tomaterna.

Share on Facebook

2 thoughts on “Tomejto Tomaato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>