Lördagsgodis; Rocky Road

Fast klockan bara är sju på morgonen sitter jag uppe och knaprar på mitt lördagsgodis. Lite stört, jag vet. Men det är ju så goooooott! I går blandade jag nämligen ihop en underbar sats med lyxig rocky road. Och eftersom jag kör gi-style så är det i praktiken nyttig, hrm. Vill du genast göra en egen sats och inte bryr dig om GI så kan du byta ut mot vanligt socker och sirap. Ta då en något högre sockermängd!

Rocky Road:

Kolabasen:
60 gram smör
2,5 dl grädde
1/2 dl kokossocker (eller c:a 1 dl vanligt socker)
1/2 dl agavesirap (eller samma mängd vanlig ljus sirap)
1 nypa salt

Koka ihop på medelvärme tills den känns hyfsat fast, c:a 20 minuter. Rör runt då och då så att den inte bränner. Häll kolasmeten på bakplåtspapper och låt stelna i kyl.

Resten:
Minst 200 gram mörk choklad (minst 70%)
3 dl blandade nötter (jag använder cashew, macadamia, mandlar, jordnötter och pistage)
Flingsalt

Smält chokladen och rör ner nötter och hälften av kolan skuren i bitar. Jag uppmuntrar verkligen att ta macadamia och pistage med i blandningen eftersom den första är lite mild och söt att blanda med chokladen och den andra ger en snygg färg dessutom. Bre ut röran på bakplåtspapper i en form. Klipp resterande kola i bitar och tryck ner i chokladen. Strö över lite flingsalt och ställ i kyl. Skär i bitar när det börjat stelna och förvara sedan i en fin burk. Ja, så länge du kan hålla tassarna borta vill säga, vilket borde vara i ungefär 30 sekunder.

Share on Facebook

2 thoughts on “Lördagsgodis; Rocky Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>