Frusen chokladterrin

Min lillasyster bjöd på en liknande variant i fredags, min storasyster gjorde den här i lördags kväll. Jag bara åt! Då förstår ni att det verkligen är gott! Nästa gång ska jag testa att låta den stelna i kylen och se hur det blir. Funkar inte det så slänger jag bara in den i frysen. Det blir liksom en blandning av fryst chokladmousse, glass och kladdkaka. Inspirationen till receptet kommer från Mia Öhrn.

Frusen chokladterrin 
250 gram mörk choklad (minst 70%)
3 dl vispgrädde
1/2 dl agavesirap (eller vanlig sirap eller honung)
25 gram smör

Gör så här:
Klä en långsmal form med plastfolie. Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, sirap och smör. Dra av kastrullen från spisen och blanda ner chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är slät. Häll i formen och sätt i frysen minst 3 timmar. Skär i skivor och servera med grädde, bär och chokladsås.

Share on Facebook

5 thoughts on “Frusen chokladterrin

  1. Calles syster har bjudit på något liknande när vi har varit på landet, och det var helt otroligt gott! Väldigt, väldigt mäktigt men fantastiskt gott! Ha det så kul med Bellan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>