Ugnsbakad tomat- och mozarellasallad

Det här receptet ger dig tillgång till en liten bit av himlen. Alltså fy, vad vi njöt när vi åt det här till grillad tonfisk härom dagen. Ett utmärkt grill-tillbehör nu när den säsongen börjar men passar även bra till tapasbordet eller som tillbehör till valfri rätt=)

Ugnsbakad tomat- och mozarellasallad
200 gram ekologiska coctailtomater
olivolja
flingsalt, svartpeppar, örtsalt
färsk rosmarin
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
mozarella av bra kvalité

Skölj tomaterna och lägg i ugnsfast form. Ringla över en massa olivolja. Riv ner lite färsk basilika, tryck i några rosmarinkvistar och en grovhackad vitlöksklyfta. Krydda efter behag. Baka i ugnen i 15-20 minuter, 200 grader. Rör om ibland och fyll gärna på mer olivolja om det behövs. När tomaterna är lagom mosiga tar du ut det hela och stoppar i mozarellan som du skurit i bitar. Rör runt och strö över ännu mer färsk basilika. Ät direkt!

Share on Facebook

5 thoughts on “Ugnsbakad tomat- och mozarellasallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>