Citron- och parmesansmör

I dag är det mulet och jag tror inte många tänker “grillat” i kväll. Men kom ihåg att man kan grilla ute och äta inne=) Och alldeles oavsett så är detta tillbehör något som kan pigga upp eller helt enkelt trösta lite. Häromdagen grillade vi tonfisk och åt en himla massa gott till. Bland annat gjorde jag kryddsmör som blev alldeles fantastiskt. Tänker mig att det passar väldigt bra till lax och andra fiskar också och kanske även kött fast det vet jag mindre om.Hur som helst så är det ju så sjukt enkelt att göra smaksatta smör till grillningen samtidigt som det faktiskt tar hela smakupplevelsen till en högre nivå. Och köp inte färdigt, det är bara en massa jox i, gör själv, det går snabbare än att hitta rätt hylla i affären.

Citron- och parmesansmör (4 portioner)
75 gram smör
rivet skal av en halv stor ekologisk citron
1/2 dl finriven parmesanost
1 finhackad vitlöksklyfta
örtsalt

Låt smöret stå framme och bli rumsvarmt. Riv citronskal och parmesan och blanda ordentligt med smöret. Hacka en vitlöksklyfta fint och lägg i. Smaka av med örtsalt. Ta fram en bit plastfolie och klicka dit smöret. Rulla in det i plasten och forma till en rulle (eller annan önskad form). Förvara det i kylen (eller frysen om du vill att det ska stelna snabbt), skär i skivor och lägg på en riktigt varm fisk eller köttbit. De här smakerna var verkligen tipp topp ihop, I have to say!

Share on Facebook

2 thoughts on “Citron- och parmesansmör

  1. Deta lät verkligen som en kombo som skulle kunna gifta sig, så det ska definitivt testas, kan tänka mig detta på en halstrad röding…. mums! KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>