Lördagsgodis; chokladkola

Lördag igen. Den här helgen har vi inget annat inbokat än varandra och vårt hus. Så.himla.skönt. Vi ska städa och fixa och mysa. Välbehövligt, minst sagt. Men, man får ju inte glömma bort att äta godis också. När det är lördag menar jag. Här kommer en alldeles ljuvlig chokladkola som får varje smaklök att kvittra.

Chokladkola (c:a 25 st)
2,5 dl grädde
1/2 dl agavesirap
2 msk björksocker
2 msk kokossocker
50 gram smör
en liten nypa salt

75 gram mörk choklad (70%)

Koka alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull tills den känns färdig. Ungefär 15 minuter på medelvärme. Ha inte för varmt för då bränns det lätt! Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Hacka chokladen och rör ner den. Rör ordentligt. Häll ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna i kyl. Har du inte björksocker eller kokossocker kan du bara dubbla mängden av det ena. Eller slänga i vanligt socker i stället men öka mängden något då. Agave går nog bra att byta mot vanlig ljus sirap också om det passar bättre… Trevlig helg!

Share on Facebook

5 thoughts on “Lördagsgodis; chokladkola

  • Ja, det är verkligen gott! Jag har en ambition att göra eget godis till lördagarna så att man vet vad som är i och själv kan styra lite… Vi får se hur länge jag orkar dock, haha!

 1. Börja undra… nu har vi stött på hemkokt kola på tre fina bloggar… kan det vara ett tecken tro? :) Kanske ändå dags att plocka fram grytan och koka en omgång? Hmmm, tål att funderas på!

  • Helt klart ett tecken! Jag kokar olika typer av kola flera gånger i månaden. Det är så tråkigt när folk får för sig att man bara kokar kola till jul liksom=)

 2. Underbart att ha en oplanerad helg, vi hade det dom senaste tre helgerna, hockeyn la av för sonen men nu är fotbollen igång.. Så fullt upp igen…
  Kola är så attans gott…
  Ha en härlig kväll
  Kram Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>