Första maj, första maj…

En del tycker det är förlegat med första maj. På sätt och vis håller jag med. Det ÄR förlegat att vissa tjänar pengar på andras arbete, att arbetare världen över utnyttjas, sliter ut sig och tvingas niga och bocka för kapitalet. Det är förlegat med orättvisor på arbetsmarknaden, ojämlikhet, låga löner och långa arbetsdagar. Ja, herregud, kapitalismen är väl förlegad om något. Men faktum kvarstår. Den här samhällsbeskrivningen är högst aktuell, det är så här det är. Och så länge vi lever i ett sådant samhälle hoppas jag det är fler med mig som vill förändra. Så, borsta av kavajen och ge dig ut i demonstrationstågen idag!

Share on Facebook

2 thoughts on “Första maj, första maj…

 1. Hej!
  HIttade nyss din blogg och gud vad många goda GI recept du lagt upp! Måste sätta igång och prova flertalet av dem!
  Men jag undrar en sak, ser att du i ganska många recept använder dig av björk- och kokossocker. Går det lika bra med Stevia Strö (som jag har här hemma) eller vilket sötningsmedel som helst, eller fyller just den sortens socker någon viss funktion? Om man kan byta ut det, är det samma mängd ändå? Och om inte, vart kan jag få tag på dessa sockersorter?
  Jättetacksam för svar, skriv gärna till min mail också.
  Och tack för många trevliga recept!
  Linda

  • Hej Linda!
   Tack för din fina kommentar, vad KUL att du hittat hit och gillar det=) När det gäller sötning så har ju stevia egentligen lägre GI-värde än både björk- och kokossocker men alla har ju värden som räknas som låga. Personligen är jag inte så förtjust i stevia eftersom jag tycker det har en viss bismak. Men annars kan man så klart använda det i nästan allt. Dock skiljer det sig i sötma också så jag tror man får prova sig fram lite. Jag tror att stevia är sötare i smak. Björksockret smakar ju i princip inget i sig själv medan kokossockret smakar lite kola, ungefär som muscovadosocker. Jättegott=) Så ibland använder jag kokossocker i ett recept just därför! Om du vill köpa något av det och testa så brukar det finnas i välsorterade stormarknader eller hälsokostbutiker. Jag brukar handla på nätet, till exempel här: https://www.bodystore.com där det är lite billigare och finns i större mängd. Men vill du börja baka på en gång så skulle jag testa att byta ut tex björksocker mot en lite mindre mängd stevia. Berätta gärna hur det går!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>