En underbar vårkväll

Årets talare lyfte på hatten för våren

I går hade vi en alldeles underbar Valborgsmässoafton här hemma. Vi började laga mat redan på eftermiddagen, drack vin och pratade under tiden. Eftersom vi hade två amerikanska gäster blev det några riktigt spännande grilltillbehör som kändes just väldigt amerikanska! Just som vi tänt grillen insåg vi att klockan var hur mycket som helst och vi grillade snabbt, packade ihop allt för picknick och sprang iväg till fackeltåget och byfirandet. I min lilla by med knappt 600 invånare samlades ändå nästan 800 personer för att fira. Coolt, tycker jag. I täten red en häst till E:s stora glädje och därefter följde blåsorkester och massor av folk med facklor. Han själv bar stolt sin barnvänliga fackla som vi gjorde förra året. Han ville gå själv hela vägen vilket innebar att vi hann prata med i stort sett alla eftersom vi började längst fram i tåget och sakta halkade efter och kom fram sist. Väl vid elden var det lite för kallt för picknick (ja, det låter som en motsägelse, jag vet) så vi skyndade oss hem och värmde upp maten. Världsgod grillbuffé blev det! Efter det högg vi in på desserterna. Tyvärr orkade vi inte ens smaka alla men en kladdig chokladterrin med grädde och hallonsås samt en mascarponekräm med jordgubbar fick vi i alla fall i oss. E stannade uppe till efter midnatt. Han spelade piano med Nippe och Carrie, och övergick sedan till att övertala oss alla att dansa ut kvällen. Vilket vi gärna gjorde förstås!

Huset var städat och redo för gästerna:

Jag hade min nya favoritkjol på mig. Hemskt mycket schvung i den!

Jag rostade mandlar och drack skumpa:

Vissa tjuvsmakade jordgubbar före middagen:

Fina Astrid tyckte att trappan är det roligaste vi har här hemma:     

Fackeltåg i solnedgången. Finfina grejer det! För att inte tala om majbål, orkesterspelande och en icke-picknick.
          

Efter det åt vi middag och desserter tills vi nästan sprack:

Några spelade piano och andra iPad:
     

Gästerna bestämde sig för att köra en 10-minuters “hjälpa till med disken” innan de for hemåt. Väldigt uppskattat av värdparet!
     

Och så avslutade vi det hela med konsert och disco! Tack kära vänner för en otroligt fin kväll!
     

 

 

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>