Lördagsgodis; choklad- och jordnötstoppar

I dag är det lördag och det betyder som vanligt lördagsgodis, hurra! Jag befinner mig i föräldrahemmet i Småland för tillfället och mamma, pappa och jag har varit på loppisrunda. Snart kommer mina systrar och syskonbarn hit för att gräva land och umgås. Och äta godis gissar jag. Två saker man bör tänka på med det här receptet som för övrigt är väldigt enkelt. 1.) Stänk inte av misstag ner vatten när du smälter chokladen. Den blir så lätt kornig då. 2.) Ha tålamod! Låt smeten svalna ordentligt så det blir fint när du spritsar. Annars ser det lätt ut som små hundbajsar. Så. Nu när vi rett ut det kommer receptet. Det är en ganska mörk och fyllig liten godisbit så gillar du inte choklad kan du låta bli det här…

Choklad- och jordnötstoppar (c:a 20 formar)
100 gram mörk choklad (minst 70%)
25 gram smör
2 msk osötat jordnötssmör
1 msk agavesirap (eller honung)
1/2 dl crème fraiche

Smält choklad, smör och jordnötssmör i vattenbad. Blanda ner agave och crème fraiche och låt svalna. När krämen är tillräckligt fast spritsar du ut den i ischokladformar. Har du ingen sprits kan du bara klicka i formarna med sked. Låt stelna i kyl. Lätt som en plätt. Trevlig helg!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>