Dagens lördagsgodis; browniebitar

Åh! Det här lördagsgodiset har jag smaskat i mig till frukost medan jag fotade det. Alltså så himla gott! Och man kan självklart skära lite större bitar och servera som kakor lite när som. Men jag tyckte det blev perfekt i den lilla storleken. Brownien är naturligt glutenfri, hurra! Och alldeles GI-vänlig utan vanligt socker och så. Receptet till botten kommer från Åse fast jag har bytt honung mot agave. Glasyren har jag knåpat ihop alldeles själv=)

Chokladbrownies 
2 dl mandelsmör
2 ägg
1/2 dl kokosfett utan smör
1/2 dl agavesirap
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljpulver (eller en urskrapad vaniljstång)
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt

Chokladkolaglasyr
1 dl grädde
2 msk mörk agavesirap (eller ljus)
2 msk kokossocker
25 gram smör
en nypa salt
en nypa vaniljpulver
50 gram mörk choklad (70%)

Bottnen: Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv och kör till slät smet. Provsmaka gärna smeten för den är ljuvlig! Klä en liten form (liten!) med bakplåtspapper och häll smeten där. Jag gräddade min kaka i 20 minuter i 180 grader och det var perfekt i vår ugn. Ställ den att svalna i kyl.

Glasyren: Koka ihop allt utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i ungefär 10 minuter eller tills den känns tjockare och klar. Hacka chokladen fint och rör ner i kolasmeten. Häll över browniebottnen och ställ i kylen. Skär i lagom små bitar. I godis-storlek blir det ungefär 20 st. De är mäktiga men försvinnande goda!

Share on Facebook

One thought on “Dagens lördagsgodis; browniebitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>