Hallon- och chokladtryffel.

De här tryfflarna gjorde bästisBellan till vår kompisjul. Receptet är från Leila Lindholm. Bella gjorde dock en helt vegansk variant med mjölkfritt smör. Det funkade hur bra som helst. Här kommer dock originalreceptet.

Hallon- och chokladtryffel
1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta och tinade hallon)
2 msk flytande honung
0.5 st färsk vaniljstång
230 g Valrhona Manjari choklad 64% (alt. 70% mörk kvalitetschoklad)
60 g smör, mjukt
1 msk Marsalavin, portvin eller hallonlikör (valfritt)
1 dl kakao av god kvalitet

Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad och rör om.

Sjud försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur.

Forma till kulor och rulla i kakao.

Share on Facebook

5 thoughts on “Hallon- och chokladtryffel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>