Virgin Mojitos

Jo, det är faktiskt så att man ibland vill dricka lyxiga drinkar utan att för den delen behöva få i sig alkohol. Dessutom är det minst lika gott! Mojitos till exempel är ju som bekant min favoritdrink. Men minst varannan gång dricker jag den virgin. Så här gör jag då ungefär:

Virgin Mojito (4 små glas)
3-4 lime
3 msk kokossocker
10-12 myntablad
isbitar
light sprite eller 7-up

Skölj limen noga. Skär den i klyftor och lägg i en kanna. Strö över kokossocker och riv ner myntan. Muddla ordentligt med en träslev eller liknande tills limen verkligen har släppt all saft. Fördela både vätska och bitar i 4 glas. Lägg i ett par isbitar och fyll upp med läsk. Rör runt. Servera förstås med fina sugrör och gärna några salta snacks. De här mandlarna passar exempelvis perfekt! Du kan förstås använda råsocker och vanlig läsk, då blir den inte så gi-vänlig bara. 

Share on Facebook

One thought on “Virgin Mojitos

  1. Det är något visst med drinkar, med eller utan alkohol. Efter två graviditeter och ett antal månder med amning testade jag fler alkoholfria varianter. Många fina törstsläckare. Och barnen tycker det är jättekul när vi blandar drinkar (virgin så klart!). Virgin mojito tackar inte jag nej till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>