Lördagsgodis; kaffehjärtan

Måste faktiskt få säga att även den här veckans lördagsgodis är en riktig höjdare! Så fina kombinationer det blev med mörk choklad, kola och kaffe. Och så kanel och kardemumma på det! Ljuvligt är vad jag kan säga om det! Och har du inte kokossocker och agavesirap hemma kan du säkert byta ut detta mot en något större mängd vanligt socker/muscovadosocker och sirap. Men! Kokossocker är underbart gott och väl värt att köpa hem. Finns i de flesta välsorterade mataffärer numer.

Kaffehjärtan (c:a 20 st) 
Kolasmeten:
25 gram smör
2 msk kokossocker
2 msk agavesirap
1,5 dl grädde
1 krm vaniljpulver (eller en halv vaniljstång)
en liten nypa salt

1 tsk snabbkaffepulver

Chokladen:
150 gram mörk choklad (minst 70%)
1 krm finmalen kanel
1 krm finmalen kardemumma
1 skvätt rapsolja

          

Börja med att koka upp alla ingredienser till kolasmeten utom kaffepulvret. Låt koka ihop på svag värme. Ju längre tid desto fastare kola så det är en smaksak hur länge den ska koka. Men det ska inte brännas förstås! När den är klar tar du av den och låter den svalna något. Rör sedan ner kaffepulvret. Du kan utesluta kaffet om du vill ha en mildare kola.

Smält chokladen över vattenbad och rör ner kryddor och olja. Oljan gör chokladen mer lätthanterlig och glansig. Ställ ut hjärtformade ischokladformar på en bricka. (Det går såklart med runda också men då får vi väl kalla godiset för kaffecirklar eller något=)) Fyll dem till hälften med smält choklad och snurra dem försiktigt så chokladen fastnar på sidorna och blir som en liten chokladskål. Ställ i kyl för att stelna. När kolasmeten svalnat (i rumstemperatur) klickar du i en tesked smet i varje hjärta. Värm chokladen som blev över igen och klicka ut (spritsa eller med tesked) små lock över kolasmeten. Se till att det täcker hela och går ihop med chokladen på sidorna så att det inte kan läcka. Låt dem svalna helt i kyl igen. Dra försiktigt av formarna och vips! Klart! Du har gjort finfina chokladhjärtan med lyxig fyllning. Världsgott lördagsgodis!

Share on Facebook

6 thoughts on “Lördagsgodis; kaffehjärtan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>