Lördagsgodis; nougatrutor med mandel och flingsalt

Dagens lördagsgodis är enkelt men ändå ganska lyxigt. Mörka chokladrutor som mildras i smak av de malda nötterna och samtidigt får en fin brytning av desamma. Och om du använder sukrin florsockret så kan du dessutom äta hur många du vill utan att få en sockerchock! Men vill du köra på vanligt florsocker går det förstås också bra. Det är ju ändå lördag!

Nougatrutor med mandel och flingsalt (c:a 20 rutor)
100 gram hasselnötter
1/2 dl sukrin florsocker (eller vanligt florsocker)
100 gram mörk choklad
1/2 dl grädde
en näve hackad mandel
flingsalt

    

Börja med att rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter på medelvärme. Gnid dem sedan i en ren torr handduk tills det mesta av skalet lossnat. Smält chokladen i vattenbad och rör ner grädden. Kör hasselnötterna i mixer tills de är väldigt pulvriserade. Tillsätt sockret och kör lite längre. Blanda ner choklad och mixa samman till en kladdig smet. Om den är för fast kan du tillsätta lite extra grädde. Smeta ut det hela på ett bakplåtspapper och strö över hackade nötter och flingsalt. Förvara i kyl. Skär i rutor och smaska!

Share on Facebook

One thought on “Lördagsgodis; nougatrutor med mandel och flingsalt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>