Den bästa av kakor.


Så här är det. Man ska inte sluta baka och smaka bara för att julen är över. Det finns alltid anledningar att baka om man känner för det. Alltid. Det här mina absoluta favoritkakor sedan jag var liten. De är underbara att knapra på direkt ur frysen och hyfsat lätta att få till.

Knäckflarn med chokladsmörkräm
2 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl sirap
150 gram smör
0,5 dl grädde
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser och rör till en kräm. Klicka ut små högar med tesked på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 graders värme i 7-8 minuter. De ska börja bli lite bruna längst ut i kanterna. Tänk på att högarna flyter ut så lämna utrymme runt dem. Ta ut och låt svalna.

Chokladsmörkräm med apelsinsmak
3 msk rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
1 äggula
rivet skal av apelsin

Blanda ihop smörkrämen. Gillar man inte apelsin kan man så klart utesluta skalet. Bred på ett tunt lager på knäckflarn och lägg dem dubbelt.

 

Share on Facebook

2 thoughts on “Den bästa av kakor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>