Husmorstips: sparrisförvaring

Så här mitt i semestern slänger jag in ett toppenbra husmorstips. Jag älskar sparris! Och då menar jag fullkomligt ÄLSKAR sparris! Sparrispaj, kokt sparris, sparris i risotto, smörstekt sparris, sparrissoppa, sparris med parmesan och så vidare. Jag har dock alltid tyckt att den skrumpnar och ledsnar lite väl snabbt vilket är synd eftersom man då inte kan köpa på sig hur mycket som helst under den billigaste perioden på året (som tyvärr har varit redan). Men! I början av juni var jag ute på Österlen och köpte närodlad sparris ute på en gård. Hon som sålde den sade att sparrisen håller sig väldigt länge om man ställer den i ett glas vatten i kylen. Minst en vecka sade hon. Och vet ni vad? Det är ett mycket bra tips. Sparrisen på bilden har till exempel stått i kylen i vatten i över två veckor och funkade ändå hur bra som helst. Så nästa gång det gröna guldet är billigt köp köp köp!

Share on Facebook

3 thoughts on “Husmorstips: sparrisförvaring

    • Tack snälla! Jag var inne på din också och gillade det jag läste=) Tyvärr funkade det inte att skriva kommentar av någon anledning…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>