Bästa snabbmaten

Det här är bästa bästa snabbmaten. Jag har jobbat hemifrån några dagar och jag erkänner glatt att det här är vad jag har stoppat i mig till lunch om dagarna. Ta fram en bunt sparris, bryt av stjälkarna där det känns krispigt (ibland kan man frestas att skära av dem längre ner där det känns lite mjukt men gör inte det, de blir inte goda då. Bort med allt det mjuka!) och dela dem i kortare bitar (lättare att äta). Stek dem i rikligt med smör några minuter. Lägg på tallrik och hyvla över massor av parmesan. Snåla inte! Droppa sedan över en god balsamvinäger, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Tryck i dig och njut! Det är riktigt gott!

Man kan förstås göra detta som tillbehör till kött/fisk/quorn/halloumi om du vill göra en hel middag av det hela. Men som snabblunch när man inte riktigt orkar mer så funkar detta hur bra som helst!

Share on Facebook

3 thoughts on “Bästa snabbmaten

 1. Gott!
  Jag är med dig på att bryta sparrisen rikligt. Det har alltid kännts lite jobbigt att slänga de där bitarna förut, men sedan läste jag någonstans ett supertips:
  Släng in de avbrutna bitarna i en påse i frysen, när du har tillräckligt många gör sparrissoppa (mixad). helt plötsligt känns det inte alls jobbigt att bryta av rejält därnere, jag måste ju få ihop till soppan!

  • Men, skämtar du?? Funkar det med hela de avbrutna bitarna? Har du testat? Jag ska genast börja spara, äter typ hur mycket sparris som helst här så det hade varit coolt!

   • Jag testade första gången igår, fast gjorde då en blandsoppa. Det jag kan säga är att det blev en del fibrer kvar. nästa gång ska jag testa att skala de grövsta bitarna och hacka dem lite finare.
    Men jag tyckte ändå att det fungerade. Om man stör sig alltför mycket på lite otuggbara små bitar (jag snackar 1 mm x 5 mm typ.) så kan man ju testa att sila soppan efter mixning. Man får ju då ändå använt mycket av sparrisen.
    och soppan var god :)
    Recept:
    avbrutna sparrisbitar (hackade)
    några potatisar
    en squash
    en lök
    buljong
    lite citron
    Jag fräste alla grönsaker och slog sedan på buljongen så att det täckte och lät det koka en stund. Mixa sedan och smaka av med citron och ev mera salt.
    Testa iaf?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>