Heja Sverige!

Min kära son är en riktig fotbollshuligan. Eller ja, inte i ordets egentliga betydelse kanske men i mina ögon. Han är bara 2,5 år men har redan spelat fotboll dagligen i ett och ett halvt år. I snitt är det säkert två timmars spelande per dag och jag börjar bli lite trött på att höra “Upp och stå, mamma. Passa mig, mamma. Spring, mamma. In i mål, mamma.”

     

Men samtidigt vill vi ju gärna uppmuntra hans intressen och gör så gott vi kan. I somras var vi i Göteborg tillsammans med min syster och hennes familj för att se Sverige spela mot Danmark i EM-kvalet. Edvard fick en gul och blå tröja att heja i och ville ha den på sig från sekund ett. Att vara på match var hur kul som helst. Edvard var något frustrerad över att ingen ville passa honom och att han inte fick springa ner på planen men nöjd i övrigt. Kusinerna tyckte att det var det tråkigaste de gjort i hela sitt liv. Tills de fick glass och popcorn i pausen…

     

Efter detta vill Edvard gärna ha sin tröja på sig (vi har fått köpa ytterligare två för att få en chans att tvätta emellanåt), sitta med en flagga på golvet och heja på medan jag springer fram och tillbaka med en boll och refererar mig själv och min taktik högt. Dessutom vill han alltid ha sin tröja på sig. Till Föris, på kalas, som pyjamas. Det är ett evigt tjat om hans “heja Sverige-tröja” som han kallar den. Och tvättmaskinen går varm. Liksom mutorna vi får ta till för att få ta av den vid behov. Jag undrar var detta kommer sluta. På en fotbollsplan gissningsvis.

Share on Facebook

One thought on “Heja Sverige!

  1. Var tvungen att läsa inlägget högt för min man för det var så sött!:) Heja Edward! Jag har inte varit inne på din blogg på länge men i veckan hade jag ett sådant trevligt besök och det var tack vare dig tydligen!:)

    Frida Mellström och hennes familj var här en stund, vi bor på varsin sida av landet annars. Vi har följt varandras bloggar ganska länge och hennes man frågade hur vi fann varandra. Tydligen var det du som skrivit ett inlägg om henne som jag hittade och sedan kommenterade jag i hennes blogg… Så tack!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>