Sötsur kycklingpanna

I dag improviserade jag ihop en väldigt god middag, om jag får säga det själv (och det får jag ju, det är ju min blogg för böveln). Det blev blomkålsris med sötsur kycklingpanna. Gissningsvis funkar det lika bra att göra med quornbitar om man vill ha den vegetarisk. Eller för den delen fläskfilé om du vill vara sådan!

Sötsur kycklingpanna (2-3 portioner)
400 gram kycklingfilé
1 lök
1 vitlöksklyfta
en halv broccoli
en näve strimlad vitkål
10 färska champinjoner
1 morot
en bit hackad röd chili
1 citron
2 msk kokossocker (eller annat sött)
chilipulver
paprikapulver
örtsalt
svartpeppar
flingsalt
en skvätt vatten och eventuellt lite buljong

Strimla kycklingen och bryn den i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Medan det fräser strimlar du resten av grönsakerna och finhackar chili samt vitlök. Släng i champinjonerna och låt dem fräsa med en stund. När de börjat mjukna kan du tillsätta resten av ingredienserna utom vattnet. Om det behövs kan du hälla på lite olivolja. Pressa citronen över. Låt det fräsa under omrörning. Tillsätt lite vatten emellanåt så det blir riktigt gojsigt. Ungefär 10 minuter efter att du hällt i grönsakerna är det klart!

Om du vill äta blomkålsris till är det bara att riva ett blomkålshuvud fint och sänka ner det 30 sekunder i kokande vatten. Lätt som en plätt!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>