Fiskgratäng med broccoli

Det här åt vi i kväll. Det här var gott! Tyvärr lagades det hela av en kedja improvisationer från min skalle till mannens händer och så lite höftande och ett dåligt minne på det… Hur som blev det som sagt väldigt gott och jag återger ungefär hur det gjordes så kan ni försöka själva utifrån det. Och gör det! Enkel mat som sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ganska GI och LCHF-vänlig.

Fiskgratäng med broccoli
1 fryst torskblock (snällt fiskad förstås)
1 rejält broccoliknippe
c:a 100 gram cream cheese
2 rejäla matskedar majonnäs
en rejäl skvätt vispgrädde
ett knippe dill
ganska mycket dijonsenap (alltså inte en liter men någon rejäl matsked kanske)
örtsalt, peppar
parmesan

Lägg fisken fryst i mitten av en stor ugnsform. Ansa broccolin och dela den i stora bitar som du lägger runt fisken. Hacka dill och strö över fisken. Blanda ihop resten till en sås (utom parmesanen) och häll över fisk och broccoli. Grädda i ugn på 200 grader i ungefär 50 minuter. Efter halva tiden kan du ta ut formen och riva över massor av parmesan. Kanhända behövs det folie över på slutet så det inte bränns. Gott!

Share on Facebook

One thought on “Fiskgratäng med broccoli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>