Lunchsallad deluxe

Jag älskar en riktigt god sallad. Ändå är jag så dålig på att själv variera mig och tänka nytt. Det här åt jag till lunch härom dagen och det var så många smakkombinationer som hoppade runt i munnen att jag bara satt och log. Jag var, så att säga, väldigt nöjd med mig själv just då. Så här gjorde jag:

Blanda tre-fyra sorters salladsblad och lägg som bas. Skär i cocktail plommontomater, avocado, blodgrape, äpple, nektarin och några hallon. Blanda en vinägrett på en god olivolja, balsamvinäger och lite av juicen som du sparar från grapen. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Häll den över salladen och blanda runt. Lägg upp på tallrik eller fat. Hyvla över parmesan och lägg på getost. Toppa med ett färskt fikon. Ja, du hör ju själv hur gott det blir!

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>