Gör som Vilja, hjälp till!

Foto: Linda Björk

De som läser bloggen regelbundet vet att det inte direkt är någon hemlighet att jag har en massa underbara syskonbarn som jag avgudar! Till exempel min guddotter Vilja som är 6 år. Läs följande och förstå varför:

Vilja kommer till sin mamma med sin spargris i högsta hugg (som hon förresten fått av undertecknad) och frågar om hon kan få öppna den. Hennes mamma tycker det är onödigt varpå Vilja svarar…

Vilja: Men mamma, jag vill räkna mina pengar så att jag kan skicka dem till såna barn som inte har någon mat.

Okej, då får en ju som vuxen ge efter och pilla upp grisen. Det finns 59 sparade kronor där i. De bestämmer tillsammans att skänka dem till Filippinerna där min syster har en vän som driver barnhem och stöttar gatufamiljer. Just nu samlar de även in pengar till allmän katastrofhjälp i området förstås. Min syster lägger till lite pengar och de sätts in på kontot. Efteråt går konversationen så här:

Mamman: Hur känns det nu då Vilja, när spargrisen är helt tom?
Vilja: Vet du mamma, det känns jättebra! För jag har ju så mycket redan, jag behöver nästan ingenting mer.

Alltså fatta hur hjärtat brister när man hör det här. Så nu tänker jag göra som hon och tömma lite sparpengar för att skänka till Filippinerna. Det borde kanske du också göra. LÄS HÄR om min systers vän Leijla som driver insamlingar där alla pengar garanterat når direkt fram till de mest behövande. Överväg ett par sekunder hur du kan hjälpa till innan du stänger av datorn. Vi är alla en del av samma planet!

Share on Facebook

2 thoughts on “Gör som Vilja, hjälp till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>