Thanksgiving

I fredags firade vi thanksgiving hemma hos Margie och Mats. Extra kul eftersom Margie är amerikan och hade väldigt bestämd uppfattning om vad som skulle finnas i matväg. Hon hade dessutom gjort en helt fantastisk kalkon som var så saftig att man bara kunde le. Hon hade proppat den full med stuffing både inuti och mellan skinn och kött. Vi åt dessutom tranbärssås, stuffing, grönabönorgryta, majsbröd, croissanter, sallad, bakad sötpotatis och gräddsås. Blev vi mätta? Ja. Till efterrätt åt vi hemgjord glass och sötpotatispaj. Efteråt låg alla och kved i soffor och på golv. Emil som var på besök gjorde trollface-masker till alla av kompostpåsar. Festligt värre.

               

Och när vi ändå pratar thanksgiving kan jag ju passa på att fundera ett varv på vad jag är tacksam över egentligen. Det är så många saker. Min familj förstås. Mitt hus, mina katter, mitt jobb, alla spännande projekt jag har på gång, mina vänner, att jag föddes i den här delen av världen, att jag har fått världens finaste gran och att det snart är jul. Bland annat. Det känns fint att fundera på det ibland. Och få känna sig så otroligt lyckligt lottad.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>