Busenkel banoffee pie

   

Okej. Ny vecka, nya tag. Vi vabbade en ynklig Edvard hela förra veckan och nu är han äntligen tillbaka på föris. De var dock en väldigt decimerad skara där idag eftersom det börjat gå vattkoppor så vi får väl se hur länge lugnet varar. Jag hostar och snorar men har knappt hunnit registrera att jag också är sjuk. Det finns inte riktigt tid till sådant. Så jag får fokusera på de positiva sakerna i stället.

En röst från mycket länge sedan, plötsligt i telefonluren igen. Att värmen hemma fungerar som den ska igen. Att få lite tid, lite ro, lite inspiration. Att jag äntligen plockat fram akvarellfärgerna jag fick i födelsedagspresent och målat mig till sömns ett par kvällar. Att upptäcka en halv banoffee pie i kylen efter frukosten. Och där dröjer jag mig kvar ett par minuter. Har du ätit banoffee pie? Om inte så är det dags! Och om du gjort det så vet du att det är dags! Igår svängde jag och Stina ihop en på det allra enklaste sättet som går. Alldeles lagom avancerat en söndagkväll. Vi gjorde så här:

200 gram digestive kex som smulas i bunke. Dofta över kanel. Smält c:a 80 gram smör och blanda ihop till en smulig smet. Tryck ut i ugnsform. Baka i 10 min i ugn i 175 graders värme. Låt svalna. Köp en burk färdig dulce de leche eller karamelliserad kondenserad mjölk (på så sätt hoppar du alltså över steget där du kokar vanlig kondenserad mjölk i ett par timmar för att få kolan) och smeta ut på bottnen. Skiva över bananer. Vispa grädde och bre på. Toppa med riven mörk choklad och kanel. GOTT!

Share on Facebook

One thought on “Busenkel banoffee pie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>