BBC, din bokcirkel på nätet

I dag har jag glädjen att presentera något riktigt spännande här på bloggen! Nämligen en bokcirkel! Jag och min gamla kompis Frida har pratat om detta ett tag. Hur kul det är att mötas över bloggränserna, att föra nya samtal, utbyta synpunkter och få växa med människor en kanske inte ens mött i verkliga livet. Och så landade vi i detta! BBC, Bloggbokcirkeln. Ett samtal kring litteratur där alla får vara med. Ett samtal som ska vara just ett samtal, ingen press och prestationsångest, alla deltar på det sätt de vill och du behöver inte ens ha en blogg! Jag vet att det är många som kommenterat längtande om min IRL bokklubb och hoppas innerligt att ni vill hänga på här! Gör det vetta, HÄNG PÅ!

Så här förklarar vi det hela:

För samtal och inspiration över blogg-gränserna. För att vi är många som läser och vill diskutera böcker. För att alla inte har tillgång till en irl-bokklubb. För att det finns en hunger och ett engagemang för böcker, språk och diskussion. I vår bokklubb får alla vara med. Vi startar nu och så här går det till:

Idag, den 10 februari
Första temat är Syskonskap. Vi har valt två böcker och kommer att läsa varsin:

Aprilhäxan av Majgull Axelsson - Nina
Mina döttrars systrar av Barbara Voors - Frida

Alla som vill vara med läser någon av de föreslagna böckerna och skriver en bloggpost om det under perioden 10/2-17/3. Länka sedan till den i en kommentar till något av våra inlägg.

Nästa omgångs tema är Resor. Har du förslag på böcker vi kan läsa? Tipsa i något av våra kommentarsfält!

10 mars
Frida och Nina presenterar sina tankar om böckerna och länkar samtidigt till de bloggar som deltar i bokcirkeln. Vill du vara med och inte har en blogg är du välkommen att dela med dig av dina tankar i något av våra kommentarsfält.

24 mars
Vi presenterar två böcker på temat ”Resor” och en ny omgång som pågår under perioden 24 mars - 5 maj startar!

 

Share on Facebook

2 thoughts on “BBC, din bokcirkel på nätet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>