BBC- nästa omgång på G!

Bästa BBC-medlemmar!

Idag avslutar vi första omgången av BBC med att länka till Berätterskan som bloggade om Aprilhäxan.

Med detta startar vi upp en ny omgång av BBC och den avslutas den 5 maj. Temat är Resor och de böcker vi valt är

·     Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand som Nina  kommer att läsa och skriva om och som Tanja på På Selmas gata tipsade om.

·     Expeditionen. Min kärlekshistoria. Av Bea Uusma som Frida kommer att läsa och skriva om.

Du som vill vara med läser någon av de föreslagna böckerna och skriver en bloggpost om det under perioden 24 mars - 5 maj.  Länka sedan till den i en kommentar till något av våra inlägg så att vi kan länka till dig i våra inlägg den 5 maj. Ordet är fritt, helt enkelt, det kan vara alltifrån en lång recension till ett betyg från 1-5. Skriv på det sätt som passar dig, så att du finner det roligt! Vill du vara med och inte har en blogg är du välkommen att dela med dig av dina tankar i något av våra kommentarsfält.

Nästa omgångs tema är Matlagning. Vi tänker oss inte kokböcker, utan böcker som handlar om att laga mat. Har du förslag på böcker vi kan läsa? Tipsa i något av våra kommentarsfält!

För samtal och inspiration över blogg - gränserna. För att vi är många som läser och vill diskutera böcker. För att alla inte har tillgång till en irl - bokklubb. För att det finns en hunger och ett engagemang för böcker, språk och diskussion. I vår bokklubb får alla vara med.

Share on Facebook

3 thoughts on “BBC- nästa omgång på G!

 1. Vilken kul idé!
  Har nyligen läst både Bea U S och Dehli, så jag ska se om jag hinner få till ett inlägg om någon av dem ikväll och posta!

  Tips på böcker om matlagning är det värre med, väntar med spänning på vad ni hittar. Eller vänta, nu kom jag på en; ”Blå forell och svart tryffel – gastronomiska strövtåg” av Joseph Wechsberg” Lite knepig att få tag på men kan beställas på antikvariat.net !

  • Eller nej, jag kommer aldrig att hinna skriva ett riktigt inlägg om detta. Skriver lite om böckerna här istället.
   I det här blogginlägget skymtas Beas bok
   http://cyklahem.blogspot.dk/2014/01/rikedom.html
   Eftersom hon är en indiekändis så fick hennes bok rätt mycket uppmärksamhet när den kom tycker jag, jag hörde flera intervjuer med henne i radio där hon pratade om boken. Jag fascineras av människor som orkar driva igenom något så, rota i något så litet så länge. Men själva boken var lite av en besvikelse. Förutom att den är sygg och lite spännande så var den egentligen inte särskilt innehållsrik, inte tillräckligt uttömmande känner jag. Jag hade gärna sett mer transkriptioner av dagboksantecknignarna, fler brev, mer bakgrundshistoria om medlemmarna. En stor bok som efteråt ändå lämnde bara ett litet avtryck. Hade jag inte lånat den gratis på biblan hade jag aldrig lagt pengar på att köpa den.

   Angående Dehlis Vackraste händer gillade jag den rätt mycket i “feel-good”-kategorin. Lite klyschigt och lite klistrig är det såklart, men ändå när det en tvåbarnsmammas drömmar om exotiska resor, och lockar till välbehövliga skratt vid läggdags. Läste även uppföljaren (Dimma över Darjeling tor jag den heter?) helt nyligen och den är i samma stil. Inget man bär med sig djupt i hjärtat men ändå glimtar det till ibland i vardagen och jag småler lite när jag tänker på dem. Bonus att den utspelar sig i Malmö där jag bor, igenkänning i miljöerna är alltid kul.

   • Åh, försökte maila ett svar till dig när jag såg dina kommentarer. Men min mail var tydligen lite kajkad den dagen såg jag nu. Men! Eftersom både Frida och jag är totalt överbelamrade med stress och livet just nu har vi flyttat datumet en månad. Så du hinner blogga och vara med om du vill! Det är ju jättekul även om du nu redan skrivit lite här om vad du tänker=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>