Så väl det gick ändå.

I går bestämde vi oss äntligen för att göra slag i saken och sätta upp två stringhyllor som det pratats länge om. Vi mätte, vattenpassade och borrade. Det är svårt att sätta något rakt här eftersom “rakt” är ett relativt begrepp. Ska man sätta det rakt i förhållande till golvet, taket, fönstret eller enligt gravitationen? Ja, det slutar alltid med att vi sätter saker där det känns rakast helt enkelt. Nåväl. Första hyllan kom upp i rasande tempo. Och sedan skulle en till upp, precis bredvid, ni vet så där så de delar mittgavel. Mannen borrade ett hål och började med andra. Pang, sade det (egentligen blev det bara tyst men det kändes som ett pang) och allt blev svart. Mannen hade borrat in i en elledning och jordfelsbrytaren slagit av strömmen. Åh, tack-och-lov för jordfelsbrytare, säger jag bara. och så skönt att veta att det fungerar!! Usch, jag blev helt skakig. Och ja, när man ser bilden kan man tänka att vi borde ha anat att det eventuellt skulle finnas en ledning till lampknappen där. MEN, vid alla andra lampknappar är ledningarna dragna nerifrån och upp så vi hade faktiskt inte en tanke på det.

Hur som helst, den andra hyllan kom inte upp. Hur vi än gjorde blev det fel. Hade vi flyttat allt i sidled hade det ju blivit asymmetriskt och dessutom sitter den första hyllan så bra. Mannen irriterade sig en hel del på det men jag var bara glad att jordfelsbrytaren funkat och tyckte det var en mindre detalj. Nåväl, hålen är igenspacklade och vi ska måla idag. Dessutom fick jag värsta bra idén till pyssel av det här och satt uppe större delen av natten och fixade. Så jag tror det kommer bli bra alltihop. Så snart den här väggen är fixad och pysslet klart ska ni få se!

Share on Facebook

3 thoughts on “Så väl det gick ändå.

  1. Hade också blivit helt skakig, men som sagt - tur att strömmen bröts!

    Vårt hus är också vint (så där så att dörrar öppnar sig & nattduksborden har fler möbeltassar på ena sidan för att stå stabilt) & efter rätt många trial and error har vi nu gett upp hela vattenpassgrejen. Kör istället på ögonmått eller förhållandet till närmsta hörn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>