Pyttes parmesanärtor, så jäkla gott!

BästisBellan gjorde mig uppmärksam på Pyttes matblogg och det här receptet. Oj, vad gott det blev! Min nya tes är förresten att ALLT blir gott med parmesan på. Mannen ifrågasätter men hittills är jag inte motbevisad. Långt ifrån! Parmesan är bäst helt enkelt. De här ärtorna är super och vi har gjort dem flera gånger senaste veckan. Jag är lite så, att när jag blir riktigt förtjust i något gott vill jag helst bara äta det ett tag tills jag lugnat ner mig.

Parmesanärtor
Typ 3 dl gröna ärtor
minst 1 dl riven parmesan (gärna mer)
3 msk crème fraiche
svartpeppar och örtsalt

Koka ärtorna, blanda med resten och ät direkt. Passar till det mesta. Vi har testat kyckling, lax och lite blandat vegetariskt. Bara fint allting.

Share on Facebook

11 thoughts on “Pyttes parmesanärtor, så jäkla gott!

  1. Åh, det där låter sjukt gott! Parmesan är min bästa mat (?) alla kategorier och vill helst ha det till allt, att ha det på gröna ärter var dock nytt men måste genast prova!
    Förresten så lagade jag de där Quesadillas smokey beans i helgen och de var supergoda. Så tack för tips och bra inspiration när matideérna tryter.

  2. Ja fy.. Min bil var på lagning x antal ggr förra året pga. en rådjurskrock i somras. Som tur väl är så gick allting på försäkringen, behövde inte ens pröjsa självrisk. Däremot EFTER att allt blev lagat så började massa små grejer krångla nu kring nyår :/ De har lagat typ samma grej för 3:e gången nu och den här gången skällde jag ut dem och slapp betala. För det var deras jobb att se till att den prylen blev lagad 1:a gången, inte så man behöver gå tillbaka 2 gånger till liksom.. Bilar alltså. Men jag behöver den för att lättare kunna söka jobb, eller ta mig till jobbet om jag nu haft något. Utan den hade jag antagligen inte ens blivit kallad till intervjuer.. :/

  3. Svar: Tack så hemskt mycket! Ja det är lera jag gör dem av, cernit lera. Om du vet någon som är intresserad av att köpa armband får du gärna tipsa dem om mig.
    Ha en fortsatt trevlig kväll!

  4. Åh! Jag älskar att blanda ärtor med creme fraiche och äta till lax! Då brukar jag ha citron i ärtblandningen. Men jag måste testa parmesan nästa gång. Det kan ju inte gå fel =)

  5. Haha vad lustigt, i morse när jag tog upp hallon till yoghurten från frysen såg jag ett paket ärtor och tänkte “Varför har jag köpt det? När sjutton äter jag ärtor egentligen?”. Nu gav du mig en perfekt anledning :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>