Vinbärsmousse i vintermörkret.

Nu först känns det som om vintern kommit. Nu när jag slutat längta efter den och i stället gått över till att fantisera om snödroppar och krokusar och varma solstrålar i nacken. Nu har graderna krupit ner en bit under noll och man kan verkligen känna av de där nackdelarna med att ha gamla otäta fönster. I dag har vi dock försökt täta dem i sovrummet så det ska bli spännande att se hur det blir i natt.

Och vet ni vad? Det finns folk som påstår att de inte kan läsa bloggen för att de blir alldeles för frestade av alla goda onyttiga recept. Så jag tänkte slänga in ett nyttigt recept i dag. På den här underbara vinbärsmoussen. Eftersom frukt är nyttigt så borde ju den också vara det. Eller så kan man se den som en vitaminkick i kylan, haha.

Grundreceptet är från bloggen söta saker och hennes lingonmousse.

Lycka är att hitta massor av sommarens vinbär kvar i frysen i januari.

Vinbärsmousse (4 portioner)
2,5 dl röda vinbär (färska eller frysta)
1/2 dl gelésocker
50 gram cream cheese
2 dl vispgrädde

Värm vinbären med sockret och mosa under omrörning. (Vill du ha en lenare mousse kan du mixa med mixerstav. Jag tyckte dock det var gott med lite syrliga halvmosade bär i) Låt sjuda i en minut tills allt socker löst sig och ta sedan kastrullen från värmen. Rör ner färskosten, vispa grädden och rör ner den också. Häll upp i portionsformar och ställ att stelna något i kylskåpet. Jag tyckte det blev lite som en blandning av mousse och pannacotta. I vilket fall blev det alldeles lagom syrligt, lagom sött och gott som attan. Och ja, nyttigt också så klart. Om man jämför med marshmallows i alla fall.

Share on Facebook

6 thoughts on “Vinbärsmousse i vintermörkret.

    • Jag har också funderat lite på hållbarheten och är inte helt hundra på hur länge. Men efter vad jag läst mig till ska den hålla i typ 2 månader om den är oöppnad och ungefär 2 veckor om den är öppnad. Jag har haft öppnad kokad mjölk i kylen (i ny burk med lock) i en vecka utan problem i alla fall.

  1. Ja, det är alltid skönt när man är effektiv! Det jag bakade var ugglekakor men ska ge bort dom till min ugglegalna gravida vän i helgen så det får vara lite hemligt än så länge. Men jag garanterar att de blev goda :) Din vinbärsmousse lät inte fy skam den heller!

    Ha en bra tosdag! Kram

  2. Jag har vinbär i frysen och har länge funderat på hur jag ska kunna använda dem (gör en del gelé, men det blir lätt tjatigt om man ska göra det på två liter). Så tack för tipset!

  3. Nu är det inte vinter längre (utan sommar ett och ett halvt år senare) men vinbärsmoussen blev god nu med, denna gång på färska vinbär. Tack för receptet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>