Stekta jordärtskockor, en garanterad succé!

Nu är det dags igen. Jag vill slå ännu ett slag för hemköps lilla gratis recepthäfte “i säsong”. Vi har lagat en hel massa recept därifrån och blir positivt överraskade av nästan allt. Det här lagade vi förra veckan och skrapade tallrikarna så rena att glasyren var i riskzonen.

Stekta jordärtskockor med brysselkål och bacon
(4 portioner)

20 jordärtskockor
500 gram brysselkål
4 scharlottenlökar
1 citron, saft och rivet skal
400 gram bacon
färsk basilika

Skala, dela och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten. Häll av efter 5 minuter. Ansa brysselkålen och dela på hälften. Koka i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet. Skala och hacka scharlottenlöken fint. Dela baconet och knaperstek i panna (det går lika bra med kycklingbacon eller quornbacon). Stek de kokta skockorna i baconfettet, tillsätt den delade brysselkålen och den finhackade scharlottenlöken. Stek allt tills det är glansigt. Tillsätt citronsaft, citronskal, salt och peppar. Dekorera med basilikablad.

Share on Facebook

2 thoughts on “Stekta jordärtskockor, en garanterad succé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>