Lyxmuffins med vinbär och nutella.

I går hade vi söndagsfika här. Vi bakade lyxmuffins och bjöd på dem tillsammans med glass extra allt. Det blev en höjdarfika!

Lyxmuffins med vinbär och nutella. (12 stora muffins)
100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
röda vinbär
nutella

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt för sig och rör sedan ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna, fyll drygt halva formen. Klicka en klick nutella i mitten och strö över röda vinbär (frysta går jättebra). Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och “torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den) 175 grader i varmluftsugn och 200 grader i vanlig.

Grundreceptet kommer från Leila Lindholm. Till de som inte äter nötter (alltså inte kan ha nutella i) klickade jag i burkkola. Det gick också vääääldigt bra!

 

Share on Facebook

8 thoughts on “Lyxmuffins med vinbär och nutella.

  1. Det är hur kul som helst med cykelfest, så dra du igång en! Eller samla ihop 3-9 par som åker runt och äter olika rätter hos varandra och stråla sedan samman på ett ställe.
    Dina lyxmuffins låter hur goda som helst. Hittade en hel del godsaker även i dina tidigare inlägg. Glass-extra-allt låter ju farligt gott!

  2. Vilka härliga muffins, nutella och vinbär lixom. Det var inte en kombination som jag skulle ha kommit på själv, så detta var ett bra tips.

    Musse glömde bort tjusningen med att stanna på ett och samma ställ längre än 3 minuter, direkt. Han är tillbaka i gamla gängor igen.

    • Nej, absolut inte! Det blir som en kladdig klump i mitten liksom, som fyllning. Förutsatt att man bara klickar i den på toppen och inte rör ut den i smeten så klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>